koffie

Mokabon aanbevolen door Gault&Millau in top 10 Belgische koffiebars

Mokabon aanbevolen door Gault&Millau in top 10 Belgische koffiebars
Gault&Millau-inspecteurs zijn doorheen het land op zoek gegaan naar heerlijke koffie-ervaringen. Ze hebben tien koffiebars geselecteerd die indruk maken, zowel met hun koffie als met hun sfeer en service. Uiteraard kwamen ze ook bij de Mokabon uit.

Mokabon in de Donkersteeg is dan ook de moeder van de koffiebars en bestond al lang voor het gegeven ‘koffiebar’ een hype werd. Bij Mokabon branden ze vandaag nog steeds hun bonen zelf, al gebeurt dat in Assenede. De zaak is in de loop van haar intussen 86-jarig bestaan ook nauwelijks veranderd. Een beetje donker, niet te veel tafeltjes, veel lawaai en iedereen die gewoon bij iemand anders aan tafel kan aanschuiven.De inspecteurs van Gault&Millau werden weggeblazen door de charme van dit oer-Gentse koffieplekje en zetten het dus in hun top-tien, als enige Gentse zaak trouwens.

“Met wortels in de jaren dertig en als geesteskind van een Italiaanse migrant is en blijft Mokabon een bijzonder rustpunt”, schrijven ze. “Het filmisch, strak decor lijkt als vanzelf alle mensen onmiddellijk te verbinden. Met koffies gemaakt van steeds in kleine batches, volgens de slow roast-methode gebrande single origine groene koffiebonen, geteeld door kleine koffieboeren. Ongeëvenaard qua versheid en geserveerd in een sublieme, onderscheidende sfeer.”

De conclusie luidde: “Deze koffiebar of beter koffiehuis in de Gentse Donkersteeg als gezellig karakteriseren, is een understatement van formaat.”

Volgende lezen

Vacature: Barista / Verkoper (Voltijds)